Thursday, February 10, 2011

"comelnya berbaju kurung"

~ baju kurung + tudung syria ~
...masa nak pegi penghayatan ramadhan Entech...

assalamualaikum...

hee~ sopan tak..? 
sopan nyerrrr..manis nyerrr..ayu jerrr..
anak siapalah ni..comelnya..cutenya...ish3...boleh mintak nombor?? ahakz~

hahaha~
tu lakonan semata-mata..hee~
okeh! terus jela pada point nye..wee~
title kat atas tu menunjukkan yang aku join utk contest "comelnya HANNA berbaju kurung.." 
ehhee..salah eh..tak ada HANNA ke kat title contest tu? hehe..

takpelah kawan2..ni kan entri aku..nanti korang letaklah nama kat entri korang jugak..ehhee.
buat pengetahuan kawan2, ni adalah contest pertama yang aku try join...
try and error..xbestla error kan...kalau TRY & WIN! ok tak?? hehe..
so, first sekali nak ucapkan terima kasih berbanyak banyak banyak to
-

terimasss kerana mengeTAGing saya..ehhee..
nanti kalau ada cheezy wedges nak tak nak takkk?? ehheee..

so, kepada pihak penganjur...thank you so much...
tahniah kepada anda kerana anda adalah penganjur contest yg pertama sy join..
kamsahamnida!

seperti yang sesiapa dah maklum, tak mengapa lah...
yang belum maklum lagi ni...ehhee..
tadaaa...
*nak ikut mcm MYBESSTIES @ MYFAKETWIN..ehhe


persoalan : kenapa perempuan yang memakai baju kurung nampak comel?
ahhhaaa...
kalau ikutkan sy..elelele..perempuan @ wanita yg berbaju kurung ni nampak comel disebabkan oleh aura dan nilai pada baju kurung tu sendiri..baju kurung memang maklum adalah pakaian yg sopan,,menutup aurat..so, bila perempuan pakai baju kurung alahaiii..ayunyerrr..comelnyerrr..manisnyerr...ehheee 
*bkn nk puji diri sendiri ye..xde kena mengena*

lelaki pun ada pendapat mereka sendiri mengenai perempuan @ wanita yg memakai baju kurung.
kalau nak tanye lebih lanjut ape kata kita tanya pada jejaka-jejaka yang terpilih ini..ahha..
ada yg kata baju kurung bergantung pada keperibadian si pemakai..
so, kita tanyalah apa pendapat mereka mengenai perempuan @ wanita yg memakai baju kurung.

~ hari ini dalam sejarah ketika research day ~
...pic di ambil masa nak pegi kuliah selepas pegi ke ceramah kt DSM mase research day...

~ beraya di rumah terbuka seberang takir ~
...pic ni mase nak balik selepas makan-makan di rumah terbuka kat seberang takir...
~ kirah ~ sue ~ noni ~ awin ~ hanna ~



~ buka puasa anak2 Johor SOHOR UMT ~
...pic ni lokasi nye di tangga lobi FPE-fakulti pengurusan & ekonomi...
~ hanna ~ fatin ~ ezie ~


~ ke kuliah masa tahun 1..sem bpe lupe..haha ~
...ni diambil bersama mybessties merangkap member kos...
~ nox ~ hanna ~ anis ~ awin ~

ok tak kawan2...?? camne gambar-gambar tu? terbukti tak siapa yg pakai baju kurung akan nampak manis je..ayu je...ada nampak tak kawan2..ehhee..*jawab dlm hati sudahla..ahakz~
oraitt..

lastly, mestilah nak tau perasaan orang yg memakai baju kurung ni kan..ehhee..
okeh! seriusly bila kita pakai baju kurung kita rasa selesa..bukan setakat selesa dipakai tetapi selesa bila nak berhadapan dengan sesiapa sahaja tak kira lah kawan2 perempuan, kawan2 lelaki, pensyarah.. dan juga selesa masa berurusan dengan pejabat sebab automatik kita dah berpakaian formal. selain tu, kita rasa ayu je..mcm ada org ckp "keayuanmu terserlah bila pakai baju kurung" ahakz~
lagi satu buktinya, bila pakai baju kurung je senior saya nara deyla bagitahu nampak menyerlah je berbanding pakai t-shirt..iye ke..ooo..ehheee..*senyum sampai telinga ngee~*

apa lagi perasaan bila pakai baju kurung..ahha!
rasa klasik je..means, rasa macam berada zaman kecik2 je terjaga je batas pemakaian..kan3..

2 fakta menarik!
1- umi saya ada lebih 50 pasang baju kurung tak termasuk dengan yg belum siap n yang dah tak nak pakai walaupun dia seorang domestik engineer..*petik dr Abg Raja Shamri (penceramah motivasi)
ehhe *suri rumah tangga sepenuh masa la..haha!

2- umi saya seorang peminat baju kurung dan kemana sahaja dia akan pakai baju kurung..
nak kenal?? ehhee..

okeh x? menarik x? ahahah..
so, kawan2 jom join contest ni n sama2 kita mengekalkan nilai ketimuran n kemelayuan kita dengan memakai baju kurung ke kuliah..
*hoho..aku xpasti dpt realisasikan ke x sbb baju kurung byk2 tu dah transfer balek umh..hahahakk~
*tinggal berapa pasang je..huhuhu

kawan2 yang dikasihi jom TRY & WIN! ehhhee..

okeh! itu sahaja...
wassalam...



manfaatkan yang berfaedah...insyaAllah..

16 comments:

Siti Khadijah said...

good luck..:)

Hanna Leoana said...

thank you...
chaiyok2!! ahha..

myra yusreena said...

ahaa..gudlark! btw mcmne nk men tag2 org ney?bole aja x? ;DD

Hanna Leoana said...

oh..ehhe..myra join x..
mira type je name pastu kat atas tu ade tool utk link.
klik nnt ade pop out box.
pastu bukak page yg myra nk tag pastu copy website n paste kat pop out box td..

Mr.Kerro said...

suka sgt wanita brbju kurung..nmpk ayu...nnti nk psgn yg pndai brbaju kurung...hehe

mat13 said...

setuju ngan ayat berbaju kurung nampak manis...
tapi ayat AKU BLOGGER SKEMA tu cm best ja...

Hanna Leoana said...

insyaAllah..MK carilah ciri2 yg diidamkan...

Hanna Leoana said...

mat13-best. sebabnya 1st time melibatkan diri dlm dunia blogger ni mcm kolot je rase..rasa skema je..ehhee

Che Ta said...

salam dik,
tq follow blog akak.. tak sangka akak ada peminat dlm diam.. ish ish (sambil lap lap mata)
wakakkakaa
komen2 la selalu ya
rasa cam ckp sorg2 pulak bila takde org komen.
study rajin2 ya dan semoga menang contest ini. tips utk menang : buat contest sendiri pastu sendiri join pastu disqualified kan semua org. konpem kau menang

ok bye
'kenang daku dlm doa makan mu,,'

Hanna Leoana said...

ahak..setiap doa mkn..okeh lah! huhu
terima kasih kak Che Ta..
insyaAllah...jengah n komen..
sempoilah!

M√©uzAngelo™ XXIII said...

berbaju kurung macam anna raffali.. hehe

Hanna Leoana said...

yess..contoh yg senang nak ingat kan..anna raffali..bkn hanna leoana...hee

CIK TOM said...

mmg sopan n cantik la hanna ni ^_^

Hanna Leoana said...

alahai cik tom..jgn puji lbeh2..wt kembang hdung je..;-))

|mr|kancil^^ said...

xde ke pertandingan lelaki berbaju melayu..aku pun nk join..

Hanna Leoana said...

mrkancil...pe kate ko buatla contest tu..pastu ko join sendri..ce try..msti best! ;))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...