Friday, February 25, 2011

episod 19...hargai bakat yang ada..oh Ajek Hassan....!!

okeh..korang ambiklah mane2 yang berkenan..
ambek je..ambek..

siapa yang kat sini reti/pandai/terer/super/otai goreng gitar?? cuba perkenalkan diri sikit kat aku...ngee~ aku confirm tak reti.. haha! kalau korang goreng2 gitar lagu apa yang korang suka bawak? lagu ape dan lagu siapa yang korang favourite? ahhha.. kenapa aku tiba2 pulak nak menyebok hal2 begini ni..hahaha...ye tetiba aku menyebok hal ni lepas aku dengar suara bro ni..suara sodappp! main gitar sambil nyanyi..wahhh!

::inilah bro yg dimaksudkan..hehe::
::promote cket::

kisah benar..! aku pertama kali menjadi seorang pencinta muzik akustik dengan diiringi suara mamat yang lovely and macho lah.. sape kenal Ajek Hassan??!


ya..Ajek Hassan! korang kenal/tau/familiar tak dgn bro suara sedap ni?? ehhheee... ini lah yang dikatakan bakat. aku memang minat dia bila first time dengar lagu ni..

bunga-exist (acoustic cover version)



aku dengar lepas tu aku tengok komen2..semua puji dia..aku pun puji gak..mula tu dalam hati jela puji dia ni..wahh! jadi, yang tak boleh blah semua lagu dia aku nak dengar..dan lebih 30 lagu dia cover aku dah download dlm masa sehari dua la..haha! baik korang dengar dulu baru tau...ngee~

pada aku apa istimewanya Ajek Hassan ni adalah pada suara dan petikan gitar dia..buat aku cair dan hangus!
ahhha...tak tahula pendapat orang lain yang minat dia. tapi aku memang boleh masuklah dengan cara dia bawa lagu. pada aku dia memang berbakat...!

jadi bahananya...tiap2 hari aku nak dengar lagu yang dia nyanyi..kalau tak dengar rindu rasanya..ahakkz~ sangat poyo la awak ni hanna..serius! memang minat pada suara dia..memang terpikat!
tapi jangan risaula...dia dah ada isteri dan anak pun...ngee~

Ajek Hassan ni dah cover lebih 100 lagu yg hits2, best2, nostalgia..ngee antaranya lagu Exist, M.Nasir, Jamal Abdillah, Spring, Saleem Iklim, Lefthanded, lagu P.Ramlee pun ada..lagu dr seberang pun ada..Ungu, Kerispatih, Dewa19, Padi dan ada lagi lah.. lagu raya pon ada kot...lagu english pun ada gak.. Bryan Adam-when you love someone. wahh! sangat sedap best wuuu....!

cubalah korang dengar...lagi2 awek2 kat luar sana tuh...hihihi~ memang lepas ni yang dah ade bf nak suruh bf main gitar sambil nyanyi..yg tak ada bf jadikan bakat main gitar sambil menyanyi sebagai syarat korang...hahaha!
*syarat buatan hanna..lagi tak boleh tahan nak blah cpt2 kan..kah3!

ala..ini just halwa telinga je..dan sebagai menghargai bakat orang lain...barulah bakat kita pun orang lain pandang..whatever you give..you get..right?

last word for Ajek Hassan..
"bro..suara memang mantop memang sedap memang super memang best lah! so, jgn la jual gitar2 o apa2 alat muzik bro..jangan berhenti lah buat kerja2 macam ni..best lah!"


nak dengar lagu2 dia..jom tgok kat you tube..search je name dia..wuwuwu
korang search la kat facebook ajekhassan ni..
kalau nak tau dia pun ada blog..blog dia cite pasal filem2..sinopsis filem2..
jadi sape yg kaki wayang memang kena lah.. http://mahhass.blogspot.com/


manfaatkan yang berfaedah...insyaAllah..

manfaatkan bakat yg ada...;)))

8 comments:

Rabunzz said...

Yup.....akustik Ajek Hassan memang terbaik....:-)

Hanna Leoana said...

ye..stuju..tahniah u all..;))

|mr|kancil^^ said...

mane nk download lagu??

Hanna Leoana said...

you tube boleh...4shared pun boleh..best woo..mendayu2 je..huhu..

alepridz said...

huhu... meh singgah sini tgk aku punyer cover... (poyo siot... hak hak)


singgah sini:

http://alepcrazy.blogspot.com/2011/02/yang-terindah-dari-rooney.html/

bukan photographer said...

aku tak tau main gitar dan suara aku tak sedap..
tapi aku nak belajar main gitar dan aku suke perasan suara aku sedap...haha

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

apa kata hanna pulak buat cover. ahak ;p

Legasi Piston Pecah said...

http://www.youtube.com/watch?v=Sad18mokr5E

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...